header

Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?

Dotaz na Wychwood
(1 shlédnutí) (1) host
DolůStránka: 12
Téma: Dotaz na Wychwood
*
Re:Dotaz na Wychwood Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Kachna:
v zadání otázky jsem uvedl, že bych se rád vyhnul použití parfínu. Mám zkušenost z minulosti, kdy nebyla uznána reklamace nového prutu s odůvodněním, že jsem použil k lehkému namazání trnu spojky parafín. Měj jsem na hrdle spojky trhlinku. Evidentně prut nebyl přivřen do dveří auta, nebyl rozšlápnutý či vystavený jinému násilí. Když jsem však řekl, že jsem voskoval, bylo po záruce. Proto to pátrání po jiné možnosti. Ale výše mnou uvedený e-mail přímo od prodejce (Monfish) parafin nezavrhuje. Už mám namazáno!!! Hrrr na ně.
Na izolačku snad tedy nedojde, když tak se nebudu bránit. Ani já nevidím nic špatného na izolačce, pokud je prut už vychozený. Myslím si však, že nový prut by měl držet bez ní.

Zlom prut!!!

Písek
Písek
Zlom prut !
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Brno
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Dovolil bych se zapojit do diskuze s uvolňováním dílů grafitových prutů.Ty se nikdy nezačnou uvolňovat samy od sebe.Vždy je potřeba problém hledat v majiteli prutu.Šťastný majitel nového prutu si spoje prutu ničí nechtěně sám,už od prvého dne po koupi. Protože neví,nebyl poučen, nebo sám neuvažuje.
A teď se ptáte proč dochází k uvolňování spojů dílů prutu?Co dělá kolega špatně.
Prut obvykle skládá,řekněme ve vodorovné poloze, zasunutím jednohodílu do druhého,mama-tata.Pěkně zatlačí, aby se mu díly při lovu neuvolňovaly.
Po ukončení lovu nemůže sestavený prut složit.Co udělá?Do levé ruky vezme silnější díl prutu, pravou rukou uchopí horní díl spoje a pěkně šroubovitým pohybem spoj uvolní. A je zaděláno na průser.Po X-tém rozebrání dílů začne být spoj volný. Tímto naučeným pohybem vlastně "smirkuje", nebo uvolňuje oba díly.
Nedej Bože, aby na spoji byly nějaké mikročástice písku.
Jak tedy prut složit, když to tahem nejde? Jednoduše.
Mírně poklekneme v kolenou.Prut dáme za sebe do výše kolen.Díly "zapečeného" prutu uchopíme do obou rukou.Pěsti opřeme o kolena a roztažením kolen spoj uvolníme.Nesmíme se přitom pěstma opírat o očka prutu.Mohlo by dojít k jejich poškození.Pokud toto nepomůže, tak je tu ještě druhá variatna.Požádat kolegu a díly uvolnit tahem.
Pokud se dodrží pravidlo,když šel tam, tak musí jít stejným pohybem ven, je po problému.
Potom člověk nepotřebuje svíčku, či jinak komerně upravený parafín.

A tož tak
Buko
graphgraph

Mirku, abych to zopakoval:
1) prut poprve v ruce - nový a nepoužitý.
2) sestavení spojek nasunutí a zatlačení na doraz, ne kroucením- spoje sestavené na sucho bez namazání.
3) "šťastný" majitel ho neměl ani možnost složit, protože jsem ani neukončil první lov, při kterém se všechny spojky uvolňovaly samy. Tudíž vylučuji špatné způsoby zacházení při rozebírání a vliv písku na spojky samé.
Abych to shrnul: dost nerad, ale ten parafin jsem dnes použil, prut sestavil a bylo EVIDENTNĚ POZNAT , že "táta" šel do "mámy" dosti hlouběji Tudíž spoj nyní bude kompaktnější a "šťastný majitel" snad bude spokojený. Odpoledne vyzkouším, zda je to pravda. Svíčku jsem používal na mazání "táty" u Hardyho, jehož "máma" byla poškozená dveřmi auta a po opravě byla "máma" volnější. Tam to fungovalo dobře, během lovu bez problémů. Když to nebude fungovat, stejně v pátek jedu do Práglu, stavím se u Monfišáků a uvidí se. Za sebe se domnívám, že rozborku a zborku prutu jsem si už dostatečně osvojil,ale tak "zapečený prut" jsem snad neměl, abych musel provádět takovou gymnastiku Děkuji, že jsi věnoval tolik řádků mému problému.
Tak snad ve Vranově nad Dyjí, pokud to půjde a budu-li přizván.

Zlom prut!!!
Písek
Písek
Zlom prut !
graphgraph

Písek napsal:
šumichrást:
tím voskem od Cormoránu mažeš spoje dílů - samec a samice? ......

Ošetřuji s tím celý prut. Samce pravidelně samici občas.
Nanesu na hadřík a protáhnu tím prut. Mněl jsem taky problém s katapultací dílů. Od té doby co mažu již ne.
Jen se blbě shání. Mívá ho JISI, Ale teď má na stránkách jen obrázek. Pravidelně ho kontroluji a jakmile se objeví - zaútočím. Na německých stránkách Cormoranu ho mají, ale kvůli jednomu kousku se mi nechce psát.
šumichrást
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 01/01

Šumichrást:za zprávu o vosku z kormoránů samo že dík.Aspoň k něčemu jsou ty k..rvy černé dobré že?

Případ uvolněných spojek se zdá uzavřen, po máznutí parafínem se spojky hlouběji zasunuly a prut je celistvý a neklechtá ve spojích. Vyzkoušel jsem na louce švihat a dobrý.Akorát srnky a spol kroutily nechápavě parožím. Já však už víííííím.Doufám,že chápete nadsázku."Šťastný majitel" má radost,že to konečně drží.

Zlomte prut!
Písek
Písek
Zlom prut !
graphgraph

Nevím, kde se dá veřejně Kachnovi (Jakubovi) poblahopřát k zítřejšímu svátku, takže Ti přeji všechno nejlepší tady.
Hodně krásných zážitků u vody, hodně zdraví a jsi ještě mladý, takže to ostatní přijde, ne samo, ale přijde.
Píšu to dnes, protože zítra nevím ,zda budu na příjmu. Takže na zdraví Jakube!!!

Zlom prut!!!

Písek
Písek
Zlom prut !
graphgraph

Písku, děkuji.

S novým proutkem to nemáš jednoduchý, ale snad ti to spraví nějakej ten potočák 50+ na suchou a když bude nejhůř i ten lipan 50+ by ti spravil náladu, ale to jen v nouzi nejviší.
Kachna
graphgraph
310141133 Pohlaví: Muž jakubkachnahouser

Písek napsal:
[quote]Šumichrást:za zprávu o vosku z kormoránů samo že dík.Aspoň k něčemu jsou ty k..rvy černé dobré že?
A ked sme pri čierných k....ch kormoránskych , najlepšia je údajne masť stopená z nich , len treba na oštrenie jedneho prútu niekoľko kormošov
Duško
graphgraph

Kachno a Duško,humor Vám nechybí.Chudáci vlastnící mnoho grafitových prutů,budou potřebovat hooooodně kormoránů. Šumichráste,to není vážně nic proti Tvé dobré radě.

Zlomte prut!!! Písek
Písek
Zlom prut !
graphgraph

Re:Dotaz na Wychwood Před 1 měsíc, 1 týden  
Mazání spojek je na udici stará a spolehlivá věc,pomůže jak na utěsnění spojek prutu,tak zamezí zaseknutí nebo zapečení spojek.Stalo se mně několikrát,že jsem po celodenním chytání nemohl u svých SAGE rozebrat prut.Dneska preventivně ošetřím občas každý prut se kterým chytám bíým parafínem.Obzváště teď,když používám vícedílné pruty,nemám problém s u uvolňováním ve spojkách a rozebráním prutu.Není nutné tento způsob praktikovat před každým chytáním,stačí občas.
janhardyovka
graphgraph

NahoruStránka: 12

Přihlásit se

Právě připojeni - hostů: 4 

Aktuální akce

Žádné aktuální akce.

Návštěvy 2010

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes228
mod_vvisit_counterVčera686
mod_vvisit_counterTento týden1762
mod_vvisit_counterMinulý týden4814
mod_vvisit_counterTento měsíc5304
mod_vvisit_counterMinulý měsíc20850
mod_vvisit_counterCelkem170264

Muškařský shop od Brčála,mušky a potřeby pro muškaře
Muškaření - Fly Fishing